Även om roulette i grund och botten handlar om tur och slump, så finns det en del som du kan tänka på för att öka dina chanser att vinna. För det första bör du alltid se till att spela på europeisk roulette, då du har bättre odds i detta jämfört med den amerikanska varianten. När du spelar europeisk minskar du husets fördel från 5,25 procent, till 2,70 procent, vilket är en hel del. Om du ändå är tvungen att spela på ett amerikanskt hjul, se till att aldrig satsa på ett line five bet. Detta bet har sämre odds än alla de andra betsen. Se till att du känner till dina odds. Ju mer du väljer att riskera, desto större kan vinsten bli. Du bör också notera att oddsen på dina utbetalningar alltid är mindre än de egentliga oddsen för att vinna. Som exempel kan ges utbetalningen som är för ett straight bet. Detta bet ger 35:1, men oddsen för att vinna är bara 1 till 38.
Du bör också noga sätta dig in i reglerna. Du gör din satsning genom att placera dina spelchips i en öppning, på linjerna eller i själva korspunkten av linjerna på spellayouten. Se till att du lägger dina chips på de rätta ställena.

Strategier som Martingale och D´Alembert

Om du spelar en del roulette har du säkert hört talas om strategier som Martingale och D´Alembert. Dessa ger sken av sig att vara helt fantastiska, men är i grund och botten bara struntprat. Låt dig inte luras av dessa, de fungerar helt enkelt inte. En del roulettespelare försöker ibland hitta hjul som har mekaniska fel och därmed lutar. Alla casinon har dock strikta rutiner och kontroller när det gäller detta och så fort ett hjul avviker tas det bort för att balanseras.